Angst en verkeer

Voor het eerst in een auto rijden is al spannend genoeg. Het is normaal dat je dit een beetje eng vindt. Maar het is ook mogelijk dat er meer aan de hand is, misschien heb je last van faal-  of rij-angst. Onze coaches hebben opleidingen gevolgd waarin ze hebben geleerd hoe je met deze angsten om moet gaan. Faalangst of angst om te rijden is niets waar je je voor hoeft te schamen. Het is wel van belang dat je het in een vroeg stadium ontdekt, zodat we er zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.

Herkennen

Soms weten mensen al van zichzelf dat ze angsten hebben. Dit kan zijn ontstaan door het meemaken van een ongeluk, claustrofobie, hoogtevrees of een gebrek aan zelfvertrouwen. Wees niet bang om dit bij je coach te melden, hij helpt je graag bij het maken van een opleidingsplan dat volledig bij jou past.

Aanpak

Als je hebt aangeven (of we hebben geconstateerd) dat je last hebt van een angst, verandert er voor jou niet zoveel. De coach past zijn manier van coachen aan, op een manier die het best bij je past. Vaak zal dit betekenen dat de coach meer tijd voor je neemt en extra aandacht schenkt aan de punten die het rijden nu nog vervelend voor je maken. Er wordt absoluut geen druk op je gelegd, en je kunt altijd een pauze inlassen om even bij te komen of om te overleggen met je coach. Het doel is duidelijk, (weer) plezier krijgen in het rijden en zo goed mogelijk worden voorbereid op het examen!

Samenwerking met therapeute

Speciaal voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben bij het volgen van de angst en verkeer lessen, zijn we een samenwerking aangegaan met Nelleke Spinder
Zij ondersteund ons als je meer hulp nodig hebt. Lees meer over haar op deze pagina 
 

Samen maken we je sterker als jíj dat nodig hebt.