Coach Voor Coach

 
Leerlingen die voor hun 18e het rijbewijs halen mogen tot hun 18e onder begeleiding van een coach rijden. In veel gevallen zal dit één van de ouders van de geslaagde zijn. Wij zorgen dat de coaches verantwoord kunnen coachen.

Wij vinden dat de coach dezelfde insteek en werkwijze zou moeten hebben als De Rijbewijscoach. Een coach begeleidt een leerling, in plaats van een ouderwetse en autoritaire houding aan te nemen. Aan een positieve en opbouwende benadering heeft een leerling namelijk veel meer.Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor jonge mensen om zich eerder in ‘het echt’ te ontwikkelen, maar brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden voor de coach met zich mee.

De coach heeft, in tegenstelling tot een coach van De Rijbewijscoach, geen mogelijkheid om zich actief met de besturing van de auto bezig te houden. Sterker nog; hij of zij is hiervoor helemaal niet opgeleid. Wij vinden dat er best een grote verantwoordelijkheid rust op de coach die de geslaagde na het slagen gaat begeleiden. Daarom hebben we ‘Coach Voor Coach’ ontwikkeld, een programma dat de ouder of begeleidende bekende voorbereidt op zijn of haar nieuwe taak.

De inhoud van het Coach Voor Coach-pakket:

 

  • De coach rijdt tijdens een les mee met de leerling. Het is het beste om dit te doen wanneer de leerling al ver is gevorderd in de opleiding.
  • De coach krijgt een handleiding waarin uitgebreid omschreven wordt wat een coach kan doen, waarop gelet moet worden, hoe de leerling het best benaderd kan worden, maar ook hoe een coach zich het beste kan gedragen.
  • De Rijbewijscoach rijdt met de coach en de inmiddels geslaagde achterin de auto mee. Niet meer in de lesauto maar in de auto van de coach, het rijbewijs is immers al gehaald. De Rijbewijscoach neemt achter in de auto plaats en bemoeit zich verder niet met het verkeersgedrag van de bestuurder. Het enige doel dat hij dan nog heeft is het begeleiden van de coach, zodat de kersverse bezitter van het roze pasje zich zo goed mogelijk verder kan ontwikkelen in het rijden.