Angst en verkeer Nelleke Spinder

Biografie


Ik ben opgeleid als orthopedagoge, als EMDR-therapeute bij Hypnos en BiVT, als psycho-hypnotherapeute en als certificeerd loopbaancoach CMI-B. De opleidingen die ik daarnaast gevolgd heb zijn o.a. yoga, mindfulness, stress coaching en inner child therapie. Ik werk als therapeute met volwassenen, jongeren en kinderen met emotionele en / of gedragsproblemen. In mijn trajecten begeleid ik mensen met psycho-trauma waaronder rij- en examenangst en rij- of examenfobie. Hierbij maak ik gebruik van EMDR en hypnotherapie.

EMDR staat voor: Eye Movement Desensitization Reprocessing en staat voor; een kortdurende behandeling van psycho trauma, angsten en fobieën, complexe PTSS en dissociatieve stoornissen. Je wordt in het Nu gehouden en kan d.m.v. bilateraal stimuleren (BS) van de oogbewegingen jouw traumatische ervaringen van een afstand bekijken en verwerken. De traumatische gebeurtenis krijgt hier door voor je een neutrale betekenis. De lasten zoals angst, slapeloosheid, nachtmerries etc. worden opgelost. Er wordt gewerkt aan de hand van een protocol. Vaak is een enkelvoudig trauma na 3 a 5 behandelingen opgelost.

Na de behandeling kun je de rijlessen (weer) oppakken.

Bij hypnotherapie

Wordt de oorzaak van het trauma gezocht in onverwerkte emotionele ervaringen (vaak) uit de kindertijd. In de therapie zullen de persoonlijke verdrongen emoties uit het verleden opnieuw een plekje kunnen worden gegeven.
Deze therapie wordt vaak samen met ontspanningsoefeningen gegeven ter ondersteuning, als het trauma (nog) niet kan worden behandeld met EMDR.

Mijn werkervaring:

Ik heb jarenlange ervaring vanaf de werkvloer tot in de directie in profit en non-profit organisaties in het onderwijs, in de zorg en in de commerciële sector. Vanaf 2002 heb ik mijn praktijk voor Loopbaancoaching & Therapie gestart.

Mijn missie:

Het begeleiden is een grote uitdaging. Het verleden een positieve wending geven is vaak voor mensen een zwaar proces maar zeer de moeite waard. Dat ik mag helpen bij het persoonlijk proces van mensen die zichzelf ontwikkelen, is de mooiste taak.
Ik voel me bevoordeeld dat ik mag werken met de rijbewijscoaches. Het is zeer interessant en een leuke uitdaging.