Over de Rijbewijscoach

 
Wij zijn de oprichters van De Rijbewijscoach, Mark Vermeulen en Egbert Nijkamp. We hebben elk meer dan 7 jaar ervaring in het geven van rijlessen.  Daarnaast zijn we opgeleid om les te kunnen geven aan mensen met rij- of faalangst. We hebben beide enorm veel plezier in ons werk, maar toch bleef het knagende gevoel dat het anders kan. Dat het beter kan. Gelukkig hebben we hiervoor een oplossing gevonden. Door De Rijbewijscoach te ontwikkelen zijn we niet alleen onze eigen rijschool begonnen, maar hebben we ook een geheel nieuwe visie op rijlessen gecreëerd.

Onze visie "Vernieuwend vooruit"

Zoals elk leerproces verloopt ook een rijopleiding met vallen en opstaan. Fouten maken is niet erg, het is natuurlijk en zelfs nuttig. Zolang je er maar van leert. Wij zijn van mening dat rijlessen geven een kwestie van coaching is. Begeleiden, tips geven, bijsturen, maar vooral bijstaan. Niet volgens vaste regeltjes de leerstof afwerken, maar per leerling onderzoeken wat hij of zij nodig heeft. Zo kunnen de kwaliteiten die er al zijn worden benut, en verbeterpunten actief worden benaderd. Coachen is dus eigenlijk maatwerk leveren, voor iedere leerling via een andere weg naar hetzelfde doel: het roze pasje!


Om dit proces zo goed  en efficiënt mogelijk te laten verlopen vinden we dat naast goede coaching ook moderne technieken nodig zijn. We rijden in nieuwe auto’s die uitgerust zijn met alle mogelijkheden waar iemand in de toekomst mee te maken kan krijgen. Die auto’s rusten we uit met camera’s, zodat we nog beter inzicht hebben in het rijgedrag van een leerling. De beelden die we maken kunnen we natuurlijk ook erg goed gebruiken om een leerling te laten zien wat er precies gebeurde in een bepaalde verkeerssituatie. Op een rustig moment, zodat we er de tijd voor kunnen nemen.